Banda kinesiologică, de ce și cum o folosim?

Bandă kinesiologică

Banda kinesiologică poate fi folosită cu următoarele scopuri : ameliorarea durerii, reabilitare, accidentări sportive, recuperare după efort, a oferi stabilitate articulațiilor, a întări funcția articulațiilor, migrena, durere de cap, drenaj limfatic, corecția unor atitudini corporale vicioase, tratamentul punctelor trigger.

Banda kinesiologică ajută la procesele de vindecare naturală prin efectul „”lifting””. Apare creșterea aportului de oxigen, cât și mărirea circulației sanguine, iar presiunea asupra receptorii de durere scade în acelaș timp.

Dimensiunea rolei kinesiologice este standardă de 5m x 5 cm, se găsește ambalată în cutie. Materialul din care este fabricat este rezistent la apă și respirabil, dar în acelaș timp permite și o uscare rapidă.
Banda kinesiologică are aderență excelentă pe piele.

Pe suprafața pielii fără probleme rezistă între 5 și 7 zile. (!Atenție! Înainte de aplicarea bandei kinesiologice pielea trebuie bine curățată de grăsimi, de exemplu cu disc de vată îmbibat în alcool sanitar.)

Banda kinesiologică este creată dintr-un material de mătase de înaltă calitate, având adeziv acrilic 100%.

Pentru așezarea corectă a benzii kinesologice pe suprafața pielii în primul rând trebuie să cunoaștem cu exactitudine anatomia funcțională; diagnosticul exact, bine precizat; și tehnica aplicării corecte a benzii kinesiologice.

Este recomandat și evidențiat importanța consultației cu medicul de specialitate sau cu kinetoterapeutul dumneavoastră, care are cunoștințe, curs de specialitate în bandajele kinesiologice.
Banda kinesiologică nu înlocuiește tratamenul medical, dar ajută la completarea terapiei medicale.
Se depozitează la temperatura camerei, la un loc uscat și bine ventilat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *