Spania sau despre râuri, piscuri și mări

cel mai lung râu

V-ați gândit vreodată ce aventuri nebănuite și amintiri frumoase v-ar putea aduce o vacanță la schi în Spania? Într-adevăr, poate părea contraintuitiv, dar turiștii ce au interesul și curiozitatea de a păși pe tărâm spaniol nu vor fi delectați doar de splendoa Mării Ligurice, palatele și piațetele Madridului ori arhitectura îndrăzneață a Barcelonei, ci și schiind pe una din numeroasele pârtii din Munții Cantabrici, cunoscuți și sub numele de Cordillera Cantabrică. În cele ce urmează vă invităm alături de noi pentru a afla mai multe despre splendoarea montană a țării din Peninsula Iberică. Munții cantabrici ne rezervă multe locuri reprezentative, printre care și izvorul a ceea ce este cel mai lung râu din Spania!

Caracterul geografic aparte al peisajului este completat de faptul că, aici se regășețte izvorul râului Ebru, cel mai lung râu din Spania. Cpbprând din Nord, de la izvor spre vărsare, fluxul râului acoperă nu mai puțin de 930 de kilometri, până în Tortosa.

Însă Munții Cantabrici nu ne oferă doar izvorul a ceea ce este statistic vorbind cel mai lung râu de pe teritoriu spaniol. Acest lanț muntos se întinde pe circa 300 de kilometri în zona de Nord a Spaniei. Mai mult decât atât, În total pârtiile din această zonă acoperă aproape 110 kilometri, înălțându-se în apropierea țărmului unei mări căreia își și împrumută numele: Marea Cantabrică. Una dintre cele mai populare destinații pentru schiori este stațiunea Alto Campoo, din apropierea izvorului râului Ebru, de lângă orașul Fontibre

 

Ebrul este el însuși epicentrul unei zone ce abundă în cultură și istorie, fiind o perlă a regiuni Aragon. Putem aici aminti Zaragoza, pitorescul oraș de pe malul Ebrului fondat încă de romani. Palatul Aljaferia, Bazilica Maicii Domnului și Plaza del Pilar. Ba chiar mai mult, Delta Ebrului cuu a sa floră și faună diversă este parte a patrimoniului UNESCO.

V-a stârnit curiozitatea tot acest fascinant peisaj, dincolo de cel mai lung râu al Spaniei? Atunci nu mai stați pe gânduri și creionați-vă planurile de călătorie, nu înainte însă, de a încheia o asigurare de călătorie. Numai așa veți putea să profitați din plin de tot ce vă poate oferi Aragonul