Explorând orașul lui Mozart

asigurare de calatorie

Ați planificat un sejur în Alpii austrieci și vă întrebați care ar fi obiectivele care merită cu adevărat vizitate? O întrebare dificilă într-adevăr, însă în cele ce urmează vom încerca un răspuns succint. Așadar ce puteți vizita în câteva zile petrecute în Salzburg și ce legătură are cu toate acestea o asigurare de călătorie? Haideți să vedem împreună în cele ce urmează!

La sosirea în Salzburg cu o asigurare de călătorie la purtător, ne întâmpină impunătoarea Cetate Hohensalzburg, din înaltul unui deal. De pe metereze se desfășoară priveliști uluitoare ale orașului și ale panoramei alpine din jur, creând o experiență memorabilă.Coborând din cetate, pătrundem în fermecătorul oraș vechi. Putem aici hoinări pe străzile înguste, mărginite de clădiri viu colorate împodobite cu fațade complicate. Getreidegasse, cea mai faimoasă stradă a orașului, cu ale sale buticuri elegante și magazine tradiționale. Nu uitați să admirați casa în care s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart, acum muzeu dedicat vieții și operelor prodigioasei compozitoare.

Barocul din Salzburg nu încetează să impresioneze. Palatul și grădinile Mirabell, cu rândurile de flori și statuile sale atent îngrijite, oferă o oază de liniște în inima orașului. Strălucitoarea Catedrală din Salzburg, o capodoperă a stilului baroc italian, lasă vizitatorii uimiți cu interiorul său uimitor și cupola înaltă. De toate acestea vă puteți bucura chiar cu tihnă sportită, încheind o asigurare de călătorie.

Putem urca la punctele de belvedere Mönchsberg sau Kapuzinerberg, care oferă priveliști spectaculoase ale acoperișurilor orașului, ale munților din jur și ale râului Salzach care șerpuiește peisajul.
Savurați deliciile culinare din Salzburg la una dintre tavernele confortabile sau gustând produse de patiserie delicioase la o cafenea fermecătoare. Nu ratați să încercați celebrul Salzburger Nockerl, un desert dulce asemănător sufleului, care este o specialitate locală.
Pentru a vă delecta cu frumusețea ruptă parcă din alte vremuri a orașului Salzburg nu uitaț să încheiați o asigurare de călătorie.